Ismert emberek | Országos Vérellátó Szolgálat

You are here

  1. Home

Ismert emberek

Horváth Gábor

H.G.


Kétszeres olimpiai, háromszoros világbajnok kajakos.

"A véradás számomra hazafias gondolat, hazafias tett. A Honvéd életem első egyesülete, és remélem, az utolsó is. Honvédosként éltem meg a teljes sportolói pályám, az első húzástól az utolsó éremig.

Rédli András

R.A.

 

Rédli András, a márciusi, argentínai Világ Kupa bronzérmese, olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívó, az egyik legsikeresebb magyar párbajtőröző a sport történetében.

"A párbajtőr is egy szúrófegyver, viccesen mondva valahol „rokonszakma” a kettő. A véradástól nem félek, az elsőnél még tartottam a szúrástól, de leküzdöttem, és azóta rendszeresen adok vért.

Szandi

Szandi

 

Szandi (Pintácsi Alexandra) a hazai popkultúra egyik meghatározó egyénisége, dalai, mint például a Tinédzser l’amour, a Kicsi lány, vagy a Szerelmes szívek már örökzöld slágerek. Énekel, táncol, három gyerek édesanyja, imádja a lovakat, azt azonban már kevesebben tudják róla, hogy hatszoros véradó is.

Krizsán Szabolcs

K.Sz.

"Most kivételesen nem a tatamin adtam a véremet a győzelemért, hanem azért, hogy valakinek segíthessek vele" – mondta a véradást követően Krizsán Szabolcs, többszörös magyar bajnok, aki a férfiak közül először nyert Grand Prix-versenyt, emellett többszörös világkupa-győztes, Európa-bajnoki bronzérmes judós.